specialmedaljer

Tvådimensionell

Präglad medalj med färgfyllning och antik yta

Tredimensionell

Präglad medalj med med matt yta

Tvådimensionell

Präglad medalj med färgfyllning och blank yta

Exempel på specialmedaljer visas ovan.

Vad är en präglad medalj?

Präglade medaljer är det klassiska alternativet med två eller fler nivåer präglat i metallen. Ibland med färgfyllning och ibland bara i metall med en vacker ytbehandling. När präglade medaljer fylls med färg måste det ligga en tunn metallkontur för att färgen ska stanna på sin plats.

Vad är skillnaden mellan en tvådimensionell & tredimensionell medalj?

Präglade medaljer är antingen två eller tredimensionella.  Den vanligaste medaljen är tvådimensionell vilket innebär en bottennivå och en upphöjd nivå. Den tredimensionella medaljen har ytterligare en nivå, t.ex. en rundad yta som sticker upp ytterligare en nivå. En tredimensionell medalj är antigen skulpterad eller gjuten. På bilderna ovan ges exempel på tvådimensionella respektive tredimensionella medaljer. En medalj kan se ut hur som helst och behöver inte vara rund. Du kan designa den helt utifrån eget tycke. Kontakta oss om du har frågor och vill ha ett prisförslag.  

Kan jag få vilken storlek och tjocklek jag vill på medaljen?

Du bestämmer själv storlek och tjocklek. Det är helt upp till dig. Priset på stora medaljer beror på många olika faktorer så begär alltid en offert utifrån dina designönskemål. 

Hur beställer jag en egendesignad specialmedalj?

Kontakta oss och berätta vilken typ av medalj du är intresserad av och hur många du vill beställa. Skicka gärna med en skiss över din medalj. Vi kommer då kontakta dig för att diskutera utformning, pris och leveransdag. Räkna med minst fyra veckors leveranstid.